18. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou a sýtou chlebovou knedlíkovou polévku s houbami. Tento tradiční recept je skvělou volbou pro chladné dny, kdy potřebujete zahřát žaludek. S chlebovými knedlíky a aromatickými houbami bude tato polévka určitě chutnat celé rodině. Sledujte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 4 krajíčky chleba
- 400 g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička majoránky
- sůl, pepř
- litrový zeleninový vývar
- petržel na ozdobu
Postup
- Nejprve si nakrájejte chleba na kousky a nechte ho vyschnout.
- Hříbky očistěte, nakrájejte na plátky a cibuli s česnekem nakrájejte najemno.
- Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte hříbky a osmahněte dozlatova.
- Přisypte mouku a za stálého míchání zahuste zeleninový vývar.
- Přidejte nakrájený chléb a nechte krátce provařit.
- Pří eventuálně dochuťte majoránkou, solí a pepřem.
- Podávejte posypané nasekanou petrželí.