17. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zdravý recept na kořeněný hummus z batátu a cizrny s exotickým twistem. Skvělá alternativa k tradičním hummusu pro milovníky arabské kuchyně. Neodolatelně lahodný dip plný přírodních ingrediencí, který oceníte na každé společenské příležitosti. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 plechovka cizrny
- 2 batáty
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 stroužky česneku
- 1 citrón (šťáva)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kajenského pepře
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si oloupejte batáty, nakrájejte je na menší kousky a uvařte je do měkka ve vroucí vodě. Poté je sceďte a nechte vychladnout.
- V mixéru rozmixujte cizrnu spolu s tahini pastou, prolisovaným česnekem, šťávou z citronu, kmínem, koriandrem, kajenským pepřem, olivovým olejem, solí a pepřem. Mixujte, dokud nedosáhnete hladké konzistence.
- Přidejte do směsi vychladlé batáty a znovu mixujte, dokud nedosáhnete hladkého hummusu.
- Podávejte s kousky zeleniny nebo arabským chlebem. Dobrou chuť!