17. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh“ – tradiční bulgur placky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční libanonský recept na „Kibbeh“ – lahodné bulgur placky plné aromatických koření a nasekaného masa. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a překvapte své chuťové buňky tímto lahodným tradičním jídlem.

Suroviny

  • 200 g bulguru
  • 400 g mletého masa (hovězí nebo skopové)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si připravte bulgur podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout.
  2. V misce smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, skořici, kmín, sůl a pepř.
  3. Přidejte připravený bulgur a dobře promíchejte, až vznikne homogenní směs.
  4. Vmáčkněte směs do dlaní a tvarujte placky ve tvaru koulí.
  5. Na pánvi rozpalte olivový olej a placky smažte z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  6. Hotové kibbeh můžete podávat teplé nebo studené s jogurtem nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *