17. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Pikantní kuřecí arepas s guacamolem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na pikantní kuřecí arepas ⁢s guacamolem, který okouzlí vaše chuťové buňky! Tato tradiční venezuelská pokrm kombinuje šťavnaté​ kuřecí maso s křupavými ‍arepas ⁢a ​svěžím guacamolem. ⁣Skvělá volba pro rychlý ⁣a chutný oběd nebo večeři. Sledujte návod a připravte⁣ si lahodné arepas doma! ​

Suroviny

  • 2 kuřecí⁣ prsní filé
  • 2 avokáda
  • 1 rajče
  • 1⁤ cibule
  • 1 limeta
  • 1 česneková stroužek
  • 1 chilli paprička
  • 2 šálky kukuřičné mouky
  • 2 šálky vody
  • sůl, pepř, olivový olej, koriandr

Postup

  1. Nejprve ⁢si připravíme guacamole. Avokáda oloupeme, zbavíme ⁤pecky a rozmačkáme vidličkou.
  2. Přidáme nakrájené rajče, cibuli, chilli papričku a prolisovaný česnek.
  3. Zalijeme šťávou⁣ z‍ limety, osolíme, ​opepříme a promícháme.
  4. Na pánvi si osmahneme na kostky nakrájená kuřecí prsa ⁤na olivovém​ oleji. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný koriandr.‍ Necháme vychladnout.
  5. Mezitím si připravíme těsto na⁢ arepasy. Kukuřičnou mouku smícháme s vodou a solí.
  6. Omícháme a vytvarujeme placky, které si osmahneme na pánvi dozlatova.
  7. Hotové ⁢arepasy rozkrojíme na půlku a naplníme pikantním kuřecím masem‌ a guacamolem.
  8. Podáváme ‍teplé s další porcí čerstvého guacamole a ​nachipsy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *