17. 11. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objevte chuťově bohaté veganské curry s čočkou, které je nejen zdravé, ale i snadné na přípravu. Tento recept zahrnuje aromatické koření, čerstvou zeleninu a výživnou čočku, což je ideální kombinace pro sycení bez maso. Vhodné pro vegany a vegetariány, ale zamilují si ho i milovníci masitých jídel. Připravte si lahodný oběd či večeři plnou chutí, které zahřejí tělo i duši. Perfect for meal prep or a cozy family dinner. Vyzkoušejte tento recept na veganské curry s čočkou a poznejte novou úroveň vegetariánské kuchyně!
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kurkumu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 250 g červené čočky
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 plechovka rajčat v kostkách
- Špetka soli a černého pepře
- Na ozdobu čerstvý koriandr
Postup
- Na středně silném ohni rozehřejte olej v hluboké pánvi nebo kastrolu.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte do zlatova.
- Přisypte koření (zázvor, kurkumu, koriandr, kmín a papriku) a restujte asi minutu, než se uvolní aromata.
- Přidejte čočku, promíchejte a nechte chvilku opékat.
- Přilijte kokosové mléko, zeleninový vývar a přidejte rajčata. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
- Snížte teplotu, zakryjte a duste na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud čočka není měkká. Občas promíchejte.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.