17. 11. 2024
Autor: Martin Roubec
Masala chai s perníkem
zdroj: Recepty 24/7

Objekte si kouzlo Indie s tímto receptem na Masala chai s perníkem! Učte se, jak kombinovat bohaté koření a aromatický černý čaj s domácím perníkem, který je ideální pro chladné večery. Chai masala zažene zimu a zahřeje srdce, zatímco perník dodá sladkou tečku vaší relaxaci. Prohlédněte si jednoduchý recept a tipy, jak dosáhnout dokonalé harmonie chutí. Užijte si exotické chvilky pohody u šálku chai s kouskem voňavého perníku.

Suroviny

  • 2 šálky vody
  • 1 šálek plnotučného mléka
  • 2 lžíce černého čaje (ideálně typ Assam)
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého skořice
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce cukru, nebo dle chuti
  • 1 perník

Postup

  1. V malém hrnci přiveďte k varu vodu spolu s kořením (zázvor, kardamom, hřebíček, skořice a pepř).
  2. Přidejte černý čaj a povařte asi 5 minut.
  3. Přilijte mléko a cukr, zamíchejte a přiveďte opět k varu.
  4. Ztlumte plamen a nechte lehce probublávat dalších 5 minut.
  5. Chai přeceďte do šálků skrze jemné sítko.
  6. Podávejte horké s kouskem perníku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *