17. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo vietnamské kuchyně s naším autentickým receptem na Pho Bo – tradiční vietnamské hovězí nudlové polévky plné bohatých chutí. Tento podrobný a jednoduchý návod vás krok za krokem provede přípravou aromatického vývaru, který je srdcem této lákavé a zdravé polévky. Přidejte čerstvé bylinky, pikantní chilli a křupavé klíčky pro dokonalý gurmánský zážitek. Pho Bo je ideální jídlo pro každé roční období, jež zahřeje vaše tělo i duši. Recept najdete na našem webu – připravte se na exotickou chuťovou výpravu!
Suroviny
- 500 g hovězího zadního
- 200 g rýžových nudlí (pho)
- 1 velká cibule, neoloupaná, přepůlená
- 1 kus zázvoru, cca 4 cm, neoloupaný, rozkrojený na polovinu
- 5 ks badyánu
- 4 ks celých hřebíčků
- 1 skořicová tyčinka
- 1,5 l hovězího vývaru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké proužky
- 1 hrst čerstvého koriandru, nasekaného
- 1 hrst čerstvé máty, listy nasekané
- 1 limetka, rozkrojená na čtvrtiny
- Chilli papričky, na kolečka, podle chuti
- 100 g bean sprouts (fazole klíčky)
Postup
- Cibuli a zázvor lehce opečeme na suché pánvi, až se začnou zbarvovat a uvolňovat aroma.
- V hrnci přivedeme k varu hovězí vývar. Přidáme opečenou cibuli a zázvor, skořici, badyán a hřebíčky. Necháme vše povařit na mírném ohni asi 30 minut, aby se uvolnily všechny chutě a vůně.
- Mezitím uvaříme rýžové nudle podle návodu na balení, scedíme a opláchneme pod studenou vodou, aby se nepřilepily.
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky.
- Vývar scedíme a vrátíme ho do čistého hrnce, osolíme a přidáme rybí omáčku podle chuti.
- Do misek rozdělíme nudle, na ně rozložíme plátky masa a přelijeme horkým vývarem (maso se ve vývaru rychle povaří a zůstane šťavnaté).
- Mísu ozdobíme klíčky, posypanou jarní cibulkou, koriandrem, mátou a podáváme s čtvrtkami limetky a chilli papričkami na straně.