17. 11. 2024
Autor: Stanislav Urban
zdroj: Recepty 24/7
Coxinha s kuřecím masem je tradiční brazilský pokrm, který si získal srdce gurmánů po celém světě. Tento recept nabízí krok za krokem přípravu lahodných kuřecích kroků se šťavnatým masovým středem a křupavou smaženou kůrkou. Coxinha je ideální jako pohoštění pro návštěvy nebo jako originální chuťovka na večírek. Objevte, jak připravit autentickou Coxinhu s kuřecím masem a přeneste kousek Brazílie do své kuchyně!
Suroviny
- 500g kuřecího masa (vařeného a rozdrobeného)
- 250g pšeničné mouky
- 70g másla
- 1 cibule (nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 litr kuřecího vývaru
- 100 ml smetany
- 100g strouhaného parmezánu
- Sůl a pepř podle chuti
- Na panírování: mouka, rozšlehaná vajíčka, strouhanka
- Olej na smažení
Postup
- Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm cibuli až do změknutí. Přidejte česnek a smažte další 1-2 minuty.
- Přidejte rozdrobené kuřecí maso a míchejte, dokud není maso zcela prohřáté.
- Do směsi vmíchejte smetanu a polovinu parmezánu, osolte a opepřete.
- Ve vařícím kuřecím vývaru postupně přisypávejte mouku, stále míchejte, aby se předešlo vzniku hrudek, dokud směs nezačne těžce odpadávat od stěn hrnce.
- Nechejte těsto zchladnout na pokojovou teplotu a poté si z něj vezměte malé části. Vytvarujte kuličky a udělejte do nich důlek pro náplň.
- Naplňte důlek kuřecí směsí a kuličku uzavřete, aby náplň zůstala uvnitř.
- Rozpalte olej v hluboké pánvi.
- Pripravené coxinhas obalte v mouce, namočte do rozšlehaných vajec a obalte ve strouhance.
- Smažte v předehřátém oleji, dokud nejsou zlaté a křupavé.
- Vyjměte a odkapejte na papírové ubrousky.
- Před servírováním posypte zbylým parmezánem.