17. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Domácí italské tagliatelle s pestem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo pravé italské kuchyně s naším receptem na domácí tagliatelle s pestem. Učíme vás, jak připravit těstoviny od začátku a skvěle je doplnit čerstvým, aromatickým pestem. Ideální recept pro romantické večeře nebo rodinné oslavy. Užijte si autentické italské tagliatelle, které jsou nejen chutné, ale i jednoduché na přípravu. Krok za krokem vás provedeme výrobou těstovin i pestem plným bazalky, piniových oříšků a parmezánu. Buďte šéfkuchařem ve své kuchyni s naším snadným a přitažlivým receptem!

Suroviny

  • 200 g tagliatelle
  • 100 g čerstvé bazalky
  • 50 g parmazánu
  • 30 g piniových oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Nechte pasta vodu začít vařit. Přidejte trochu soli.
  2. Během čekání na vodu připravte pesto. Do mixéru dejte čerstvou bazalku, piniové oříšky, nastrouhaný parmazán a oloupané česneky.
  3. Mixujte a postupně přidávejte olivový olej, dokud není směs hladká. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete.
  4. Když je voda vařící, vhoďte tagliatelle a vařte dle návodu na balení – obvykle asi 7-10 minut.
  5. Uvařené těstoviny scedíte a smícháte s připraveným pestem.
  6. Podávejte ihned, nejlépe posypané dalším parmazánem a čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *