16. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna na kari se špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na cizrnu na kari se špenátem. Tato indická specialita je plná exotických chutí a zároveň velmi zdravá. Snadno připravitelná a skvělá volba pro vegetariány i milovníky indické kuchyně. Nechte se okouzlit směsicí kari, špenátu a cizrny!

Suroviny

  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 200g čerstvého špenátu
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezačnou být sklovité.
  2. Přidáme kari koření a smícháme, aby se všechny chutě propojily.
  3. Přilijeme kokosové mléko a necháme provařit asi 5 minut.
  4. Přidáme cizrnu a necháme vařit dalších 10 minut.
  5. Nakonec přidáme nasekaný špenát a necháme chvíli provařit, dokud nezměkne.
  6. Ochutnáme a případně dosolíme či opepříme podle chuti.
  7. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *