16. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Ratatouille s pečenou rybou
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille s pečenou rybou je lahodné a zdravé jídlo plné čerstvých zelenin, které se skvěle hodí k chutné a lehké rybě. S tímto receptem si můžete dopřát chuťový zážitek plný barev a vůní Provence přímo ve vaší kuchyni. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vytvořte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 2 cukety
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • 2 cibule
  • 2 struky česneku
  • ľahký olivový olej
  • soľ, korenie
  • čerstvá bylinka podľa chuti (napr. bazalka, tymián)
  • ryba podľa vlastného výberu (napr. losos, pstruh)

Postup

  1. Na plech dáme rybu a osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme 20-25 minút (čas pečenia záleží na veľkosti a druhu rýb).
  2. Medzitým si pripravíme ratatouille. Zeleninu (baklažán, cukety, papriky, rajčatá) nakrájame na menšie kocky.
  3. V hrnci orestujeme na olivovom oleji cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak a zeleninu.
  4. Zalejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou, kým zelenina zmäkne.
  5. Potom dochutíme soľou, korením a pridáme čerstvé bylinky.
  6. Smažíme ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Hotové ratatouille servírujeme s pečenou rybou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *