16. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s pečenou rybou je lahodné a zdravé jídlo plné čerstvých zelenin, které se skvěle hodí k chutné a lehké rybě. S tímto receptem si můžete dopřát chuťový zážitek plný barev a vůní Provence přímo ve vaší kuchyni. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vytvořte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 1 baklažán
- 2 cukety
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 2 cibule
- 2 struky česneku
- ľahký olivový olej
- soľ, korenie
- čerstvá bylinka podľa chuti (napr. bazalka, tymián)
- ryba podľa vlastného výberu (napr. losos, pstruh)
Postup
- Na plech dáme rybu a osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme 20-25 minút (čas pečenia záleží na veľkosti a druhu rýb).
- Medzitým si pripravíme ratatouille. Zeleninu (baklažán, cukety, papriky, rajčatá) nakrájame na menšie kocky.
- V hrnci orestujeme na olivovom oleji cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak a zeleninu.
- Zalejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou, kým zelenina zmäkne.
- Potom dochutíme soľou, korením a pridáme čerstvé bylinky.
- Smažíme ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Hotové ratatouille servírujeme s pečenou rybou.