16. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh na jehněčím mase a bulguru
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční libanonskou specialitu Kibbeh, připravenou z jemně mletého jehněčího masa, bulguru a aromatických koření. Tento chutný pokrm bude skvělou volbou pro milovníky orientální kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • olivový olej

Postup:

  1. Nejprve uvařte bulgur dle návodu na obalu a dejte stranou.
  2. Na pánvi osmahněte jemně nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. V mixéru smíchejte jehněčí maso, cibuli, skořici, kmín, sůl a pepř a mixujte dohladka.
  4. Poté směs masa a cibule promíchejte s uvařeným bulgurem.
  5. Formujte malé placičky z této směsi a smažte je na pánvi s horkým olejem z obou stran dozlatova.
  6. Podávejte horké s jogurtem, lehkou omáčkou nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *