16. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Masová empanada s pikantní omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept ⁢na lahodnou ‍masovou empanadu s pikantní omáčkou. ​Tento tradiční ‌argentinský pokrm​ vás okouzlí kombinací křehkého těsta a‍ šťavnaté masové nádivky, která je ⁢doplněna pikantní‌ omáčkou. Skvělá volba pro⁢ milovníky exotických​ chutí!

Suroviny

  • 500g mletého masa ​(hovězí,‍ vepřové nebo kuřecí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 1 zelená ‍paprika
  • 1⁤ rajče
  • 1 plechovka rajčat bez‍ kůže
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a ⁤pepř⁣ podle chuti
  • 500g listového těsta

Postup

  1. Na pánvi orestujeme ⁤na oleji na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme⁢ mleté maso ​a restujeme, dokud ⁤není ‌maso ⁤dobře ‍propečené.
  3. Přidáme nakrájené rajče, mletou papriku, ⁢sůl ​a ‌pepř. Vaříme asi 10‌ minut.
  4. Vychladlou směs naklademe‍ na listové ⁤těsto, uzavřeme aokrajujeme ​ve tvaru půlměsíce.
  5. Pokládáme ⁣na plech ⁣vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20 minut na​ 180°C.
  6. Hotovou⁣ empanadu podáváme s⁢ pikantní omáčkou z chilli papriček, ⁢rajčat a cibule.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *