Vyzkoušejte recept‍ na lahodnou ⁢pečenou ⁢husu⁤ s⁣ mléčnou‍ omáčkou,⁤ která rozplývá ‍na jazyku. Naučte se připravit ⁢tradiční pokrm, ​který si zamilujete ⁣celá rodina.‌ Sledujte‍ návod krok za krokem a⁤ překvapte své ⁢blízké skvělým⁤ chuťovým zážitkem.‌

Suroviny

  • 1 husa (cca 2-3kg)
  • sůl
  • pepř
  • 1 ⁣cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce medu
  • 250ml mléka
  • 250ml ‍smetany ke⁤ šlehání
  • 1 lžíce ​másla
  • 1 lžíce​ hladké mouky

Postup

  1. Husu očistíme a ⁤vnitřek ⁤osolíme a opepříme.
  2. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  3. Do‌ dutiny husy‌ vložíme ⁣cibuli ‌a česnek.
  4. Med smícháme se solí a ‌pepřem a tuto směsí potřeme⁣ husu⁢ zvenčí.
  5. Husu vložíme do ‌trouby a pečeme při 180°C cca 2-3 hodiny, ⁤pravidelně ⁢ji‍ podle⁢ potřeby odkapáváme vlastní šťávou.
  6. Během pečení občas⁢ husu ‌polijeme trochou vody ⁤nebo bílého ⁤vína.
  7. Mezitím si připravíme omáčku. Máslo rozpustíme,⁣ přidáme hladkou mouku ​a ⁣za stálého míchání ⁣restujeme ‍do⁢ zlatova.
  8. Poté za‌ stálého míchání přilijeme mléko a smetanu⁢ a vaříme ‍do zhoustnutí omáčky.
  9. Když ‌je husa upečená,​ necháme ji chvíli⁣ odpočinout, nakrájíme‍ na porce a podáváme se‌ mléčnou‌ omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *