16. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Ryba s miso glazúrou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rybu s miso glazúrou, která dodá vašemu pokrmu pikantní a bohatou chuť. Tento jednoduchý a elegantní recept vám umožní připravit lahodné jídlo pro vaše blízké nebo hosty. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 2 plátky ryby (losos, makrela, či sépie)
  • 1 polévková lžíce miso pasty
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 česnekový stroužek, rozmačkaný
  • 1 lžícesezamového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte miso pastu, sójovou omáčku, med, stroužek česneku a sezamový olej v miskce
  2. Připravenou glazúru nanesete na obě strany rybích plátků
  3. Pokud máte možnost, nechte rybu v marinádě odpočívat minimálně 30 minut
  4. Po odpočinku uvařte rybu na grilu nebo v troubě, dokud není dokonale hotová a zlatavá
  5. Pokud je potřeba, přidávejte více glazúry během pečení
  6. Po upečení posypte rybu sezamovými semínky a podávejte s rýží nebo zeleninou

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *