16. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na rybu s miso glazúrou, která dodá vašemu pokrmu pikantní a bohatou chuť. Tento jednoduchý a elegantní recept vám umožní připravit lahodné jídlo pro vaše blízké nebo hosty. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 2 plátky ryby (losos, makrela, či sépie)
- 1 polévková lžíce miso pasty
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 česnekový stroužek, rozmačkaný
- 1 lžícesezamového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte miso pastu, sójovou omáčku, med, stroužek česneku a sezamový olej v miskce
- Připravenou glazúru nanesete na obě strany rybích plátků
- Pokud máte možnost, nechte rybu v marinádě odpočívat minimálně 30 minut
- Po odpočinku uvařte rybu na grilu nebo v troubě, dokud není dokonale hotová a zlatavá
- Pokud je potřeba, přidávejte více glazúry během pečení
- Po upečení posypte rybu sezamovými semínky a podávejte s rýží nebo zeleninou