16. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečená dýňová polévka s masem
zdroj: Recepty 24/7

Zapečená dýňová polévka s masem je lahodná a sýtá varianta tradičního receptu. Dýně dodávají polévce krémovou texturu a lahodnou chuť, zatímco maso přidává na bohatosti a výživnosti. Tento recept je ideální pro chladné podzimní dny, kdy si chcete dopřát teplý a lahodný pokrm. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si doma zapečenou dýňovou polévku s masem, která vás zahřeje a potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500g hovězího masa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 800ml kuřecího vývaru
  • Soď, pepř, muškátový oříšek
  • 150g tvrdého sýra
  • Čerstvý tymián nebo petržel
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Na oleji osmahneme na kostky nakrájené maso, přidáme nasekanou cibuli a česnek a chvíli dusíme.
  2. Přidáme nakrájenou dýni (bez slupky a semínek), podusíme a zasypeme moukou.
  3. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a vaříme, dokud není dýně měkká.
  4. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek podle chuti.
  5. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou krémovou konzistenci.
  6. Nakrájíme sýr na kostky a vmícháme do polévky.
  7. Polévku nalejeme do zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě, dokud sýr neroztaje a nepozlatí se.
  8. Před podáváním posypeme nasekaným tymiánem nebo petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *