16. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu bologneseší
zdroj: Recepty 24/7

Ragu bolognese je klasická italská omáčka, která se vyrábí z pomalu duseného masa, rajčat a dalších ingrediencí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle připravit lahodné ragu bolognese doma. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést bohatou chutí tohoto tradičního italského pokrmu!

Suroviny

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 stonka řapíkatého celeru
  • 400g loupaných rajčat z plechovky
  • 200ml vývaru
  • sůl, pepř, oregano, bazalka
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
  2. Přidáme mleté maso a necháme ho zprudka osmahnout.
  3. Přilijeme loupaná rajčata s šťávou a zalijeme vývarem. Přidáme sůl, pepř, oregano a bazalku.
  4. Necháme ragú provařit asi 30 minut, dokud trochu neztuhne.
  5. Pokud je příliš husté, můžeme přilít ještě trochu vývaru.
  6. S dobře uvařenými těstovinami a nastrouhaným parmazánem podáváme. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *