15. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční francouzská rybí polévka plná bohatých mořských chutí. Dodejte jí dokonalou chuťovou kombinací křupavého pečiva a užijte si kulinářský zážitek u vašeho stolu. Vyzkoušejte recept na bouillabaisse a přenesete se do Provence přímo z pohodlí domova.
Suroviny
- 500g směsného rybího masa (losos, halibut, treska)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 špetka safránu
- 1 lžička tymiánu
- 1 l lžíce petržele
- 1 l lžíce koriandru
- 1 l lžíce fenyklu
- 1 l lžíce pálivé papriky
- 1 lžíce rajčatové pasty
- 1 lžička cukru
- 1 l lžíce citronové šťávy
- 1 lžička soli
- 1 l lžíce pepře
Postup
- Na oleji osmahneme cibuli s česnekem a rajčaty nakrájenými na kostičky.
- Přidáme papriku nakrájenou na proužky a restujeme do měkka.
- Přidáme safrán, tymián, petržel, koriandr, fenykl, pálivou papriku, rajčatovou pastu, cukr, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Přilijeme vodu do hrnce a necháme vařit 20 minut.
- Přidáme rybí maso nakrájené na menší kousky a vaříme dalších 15 minut.
- Podáváme s křupavým pečivem.