15. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční italský dezert – Cannoli s lahodnou ricottou a ozdobené čokoládovými hoblinkami. Tento recept vás okouzlí svou sladkou chuťou a křehkou texturou. Připravte si tyto lahodné cannoli doma a překvapte své blízké tímto lahodným dezertem plným chuti.
Suroviny
- 300 g ricotty
- 100 g cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 50 g čokolády na hoblinky
- 200 g hladké mouky
- 30 g másla
- 1 vejce
- 1 špetka soli
Postup
- Smíchejte ricottu s cukrem a vanilkovým extraktem a nechte odpočinout v lednici minimálně hodinu.
- Na plech rozprostřete čokoládové hobliny a dejte péct do trouby na 180°C, dokud se čokoláda neroztaví. Nechte vychladnout a nakrájejte na menší kousky.
- V míse smíchejte mouku, máslo, vejce a špetku soli a vypracujte těsto. Nechte odpočinout v lednici minimálně 30 minut.
- Smažte formičky s těstem ve vařícím oleji dozlatova. Potom je vyndejte a nechte vychladnout.
- Na závěr naplňte cannoli ricottovou směsí a ozdobte čokoládovými hoblinkami.