15. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas s masa a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas s masem a sýrem jsou lahodné kapsičkové koláčky plné nádivky z mletého masa, sýra a koření. Naučte se, jak připravit tyto chutné argentinské dobroty doma!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 100 g sýra (např. eidam)
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • hotové kynuté těsto na koláče

Postup

  1. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a orestujeme.
  3. Přidáme na nudličky nakrájené maso a osolíme a opepříme.
  4. Přidáme papriku a kmín a dusíme, dokud maso není měkké.
  5. Přidáme na drobno pokrájený sýr a necháme zchladnout.
  6. Těsto rozdělíme na menší kousky a každý vyválíme na placku.
  7. Na placku dáme lžíci náplně, okraje potřeme vodou a složíme na půl, tvoříme zapečetěné empanadu.
  8. Hotové empanadas vepřeme a pečeme v troubě na 180 stupňů, dokud nezezlátne těsto.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *