15. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí křupavého kuřecího parmského řízku s křehkou kůrkou a šťavnatým masem. Naučte se tento jednoduchý recept a připravte si lahodný pokrm plný italských vlivů doma. Základem je kvalitní kuřecí maso, oblíbený parmazán a aromatické bylinky. Nechte se unést lahodnou kombinací chuti a udělejte si radost vlastním gurmánským zážitkem. Snaživě se zlepšujte v kuchyňských dovednostech a překvapte své blízké tímto jedinečným pokrmem.
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 100 g strouhanky
- 50 g strouhaného parmazánu
- 2 vejce
- 4 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme tři misky. Do jedné rozklepneme vejce a rozšleháme. Do druhé smícháme strouhanku s parmazánem a osolíme a opepříme podle chuti. Do třetí misky nalijeme olej.
- Kuřecí maso naklepeme do rovnoměrné tloušťky a osolíme a opepříme z obou stran. Poté každý kousek masa obalíme nejdříve ve vejci, pak ve směsi strouhanky s parmazánem a nakonec ještě v oleji.
- Maso vyklopíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25-30 minut, dokud nezezlátne.
- Podáváme s bramborovým salátem nebo těstovinami a citronovou plátky. Dobrou chuť!