14. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kari z panenky jehněče je lahodný recept plný exotických koření a křehkých kousků masa. Připravte si tento lahodný pokrm a pochutnejte si na skvělém kombinaci chuťových vjemů.
Suroviny
- 400g panenky jehněče
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička soli
- pepř
Postup
- Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou panenku jehněče a orestujeme z obou stran dozlatova.
- Přidáme kari koření a krátce promícháme.
- Podlijeme kokosovým mlékem a přidáme rajčatový protlak.
- Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Pokrm podáváme s rýží nebo naan chlebem.