14. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari z panenky jehněče
zdroj: Recepty 24/7

Chutné kari z panenky jehněče je lahodný recept plný exotických koření a křehkých kousků masa. Připravte si tento lahodný pokrm a pochutnejte si na skvělém kombinaci chuťových vjemů.

Suroviny

  • 400g panenky jehněče
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • pepř

Postup

  1. Na oleji osmahneme na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou panenku jehněče a orestujeme z obou stran dozlatova.
  3. Přidáme kari koření a krátce promícháme.
  4. Podlijeme kokosovým mlékem a přidáme rajčatový protlak.
  5. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  6. Přidáme sůl a pepř podle chuti.
  7. Pokrm podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *