13. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Soupe à l’oignon gratinée
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na tradiční francouzskou cibulovou polévku s křupavou vrstvou sýra? Vyzkoušejte recept na lahodnou Soupe à l’oignon gratinée a okusíte autentickou chuť Francie přímo v pohodlí vaší kuchyně. Sýrová gratinovaná cibulová polévka je jednoduchá na přípravu a určitě si jí zamilujete! Bon appétit!

Suroviny

  • 4 cibule
  • 50g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepř
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 4 plátky toustového chleba
  • 100g strouhaného sýra Gruyère

Postup

  1. Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké plátky.
  2. Rozpalte máslo v hrnci a pořádně osmahněte cibuli až zezloutne.
  3. Přisypte mouku a nechte ji osmahnout spolu s cibulí asi 2 minuty.
  4. Po chvíli zalijte hovězím vývarem a nechte vařit asi 30 minut.
  5. Dochuťte cukrem, solí a pepřem podle chuti.
  6. Odstavte z plamene a předehřejte troubu na 200 stupňů C.
  7. Na toustovém chlebu rozprostřete strouhaný sýr a nechte zapekat až do zlatavé barvy.
  8. Podávejte horkou polévku v misce s toustovým chlebem na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *