13. 11. 2024
Autor: Eliška Krejčová
Smažené kačenčí prsíčko s pomerančem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo křupavého smaženého kačenčího prsíčka obohaceného o svěží pomerančovou omáčku! Tento luxusní recept kombinuje bohaté chutě kačenčího masa s osvěžujícím pomerančovým nádechem, což vytváří ideální jídlo pro speciální příležitosti nebo pro gurmánské večeře doma. Smažené kačenčí prsíčko je pečlivě připravováno do zlatova a podáváno s aromatickou omáčkou, která zdůrazňuje jeho chuť a dodává jídlu svěží nádech. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte si luxusní pokrm, který ohromí vaše blízké!

Suroviny

  • 2 kačenčí prsíčka
  • 1 pomeranč
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • Máslo
  • Čerstvý tymián
  • Med
  • Balsamikový ocet

Postup

  1. Prsíčka kačeny očistěte, osušte a na kůži nařízněte křížem, aniž byste prořízli maso.
  2. Okořeňte maso solí a pepřem.
  3. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a máslo, nechte maso na kůži prudce osmahnout dozlatova, poté otočte a dopečte z druhé strany.
  4. Z pomeranče si nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
  5. Když je kačenčí prsíčko upečené, vyjměte je z pánve a nechte chvíli odpočinout.
  6. Do pánve, kde se maso peklo, přidejte trochu pomerančové šťávy, balsamikový ocet, med a šťávu, která zůstala po odpočinutí masa, a povařte do zhoustnutí.
  7. Nakonec omáčku dochuťte kůrou z pomeranče a čerstvým tymiánem.
  8. Nakrájené prsíčko podávejte s připravenou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *