13. 11. 2024
Autor: Ivana Černá
Karlovarský knedlík s hovězím ragú
zdroj: Recepty 24/7

Objevte tradiční českou kuchyni s naším receptem na Karlovarský knedlík s hovězím ragú. Tento bohatý a chutný pokrm kombinuje lákavě měkké hovězí maso vařené do dokonalosti ve vlastní šťávě s nadýchanými, lehce připravenými karlovarskými knedlíky. Ideální volba pro nedělní oběd nebo slavnostní večeři. Užijte si autentické chutě České republiky přímo u vás doma. Krok za krokem vás provedeme celým procesem, aby jste si mohli pochutnat na tomto tradičním díle. Připravte si kvalitní suroviny a pusťte se do vaření s naším jednoduchým a detailním návodem. Dobrou chuť!

Suroviny

  • Karlovarský knedlík:
    • 500 g polohrubé mouky
    • 250 ml mléka
    • 20 g droždí
    • 1 lžička cukru
    • 1 vejce
    • 1 lžička soli
    • 2 lžíce oleje
  • Hovězí ragú:
    • 500 g hovězího masa (krk nebo plec)
    • 2 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 2 mrkve
    • 250 ml hovězího vývaru
    • 1 lžíce rajčatového protlaku
    • 1 bobkový list
    • Sůl a pepř podle chuti
    • 1 lžíce worcesterové omáčky
    • 1 lžíce oleje

Postup

  • Příprava knedlíku:
    • Do mísy prosejte mouku a udělejte v ní důlek. Do důlku nalejte mléko s rozpuštěným droždím a cukrem, nechte vzejít kvásek.
    • Přidejte vejce, sůl a olej, vypracujte hladké těsto.
    • Těsto nechte kynout asi 30 minut na teplém místě pod utěrkou.
    • Těsto pak tvarujte do válcové formy a vložte do osolené vody, vařte zhruba 20 minut.
  • Příprava ragú:
    • Nakrájejte maso na kostky a opečte na oleji dohněda. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, restujte do změknutí.
    • Přidejte nastrouhanou mrkev, rajčatový protlak a bobkový list, promíchejte a zarestujte.
    • Přilijte hovězí vývar, worcesterovou omáčku, osolte a opepřete. Ragú nechejte pomalu dusit pod pokličkou alespoň 1 hodinu do měkka.
  • Servírujte hovězí ragú s plátky Karlovarského knedlíku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *