13. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte zdravou a chutnou večeři? Vyzkoušejte tento recept na kořeněné quinoové karbanátky. Quinoa je skvělý zdroj bílkovin a vlákniny, a spolu s kořením vytváří lahodnou kombinaci. Navíc jsou tyto karbanátky snadno připravitelné a skvěle se hodí ke zeleninovému salátu nebo jako součást oběda či večeře. Nechte se inspirovat a dejte svému jídelníčku zdravý nádech s těmito chutnými quinoovými karbanátky!
Suroviny
- 1 hrnek vařené quinoa
- 1/2 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 plechovka cizrny, odkapaná a rozmačkaná
- 1 lžíce mleté koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/4 lžičky mleté skořice
- Soľ a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup
- Ve velké míse smíchejte quinou, cibuli, česnek, mrkev, cizrnu a koření.
- Mačkejte směs do karbanátků a uhlazujte okraje.
- Rozpalte olej na pánvi na střední teplotu.
- Smažte karbanátky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Podávejte s čerstvým salátem nebo do sendvičů.