13. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kulajda s cizrnou a bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda s cizrnou a bramborem je tradiční česká polévka plná chutí a vůní. Díky kombinaci hladkého bramborového pyré, lahodné cizrny a smetanového zakysaného tvarohu je tato polévka neodolatelně krémová. Přidejte do ní nastrouhané vajíčko a křupavý kousek slaniny pro dokonalou chuťovou explozi. Navíc je toto jídlo skvělý zdroj energie a živin. Podle tohoto receptu budete mít hotovou lahodnou polévku za chvilku! Dobrou chuť!

Suroviny

  • 400 g cizrny
  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce octa
  • petrželka a kopr na ozdobu
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky, cizrnu dejte vařit do osolené vody. Brambory přidejte k cizrně a nechte vařit do měkka. Poté sceděte.
  2. Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypte hladkou mouku a restujte, dokud nezíská hnědou barvu.
  3. Podlijte varem, dochuťte solí, octem, pepřem a kmínem a prošlehejte. Přidejte brambory a cizrnu a nechte provařit.
  4. Na talíři ozdobte pokrájenou petrželkou a koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *