13. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kulajda s cizrnou a bramborem je tradiční česká polévka plná chutí a vůní. Díky kombinaci hladkého bramborového pyré, lahodné cizrny a smetanového zakysaného tvarohu je tato polévka neodolatelně krémová. Přidejte do ní nastrouhané vajíčko a křupavý kousek slaniny pro dokonalou chuťovou explozi. Navíc je toto jídlo skvělý zdroj energie a živin. Podle tohoto receptu budete mít hotovou lahodnou polévku za chvilku! Dobrou chuť!
Suroviny
- 400 g cizrny
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce octa
- petrželka a kopr na ozdobu
- sůl
- pepř
- kmín
Postup
- Oloupejte a nakrájejte brambory na menší kousky, cizrnu dejte vařit do osolené vody. Brambory přidejte k cizrně a nechte vařit do měkka. Poté sceděte.
- Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypte hladkou mouku a restujte, dokud nezíská hnědou barvu.
- Podlijte varem, dochuťte solí, octem, pepřem a kmínem a prošlehejte. Přidejte brambory a cizrnu a nechte provařit.
- Na talíři ozdobte pokrájenou petrželkou a koprem.