13. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejské bulgogi maso s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Korejské bulgogi maso s rýží je lahodné pokrm, který vás zaručeně okouzlí svou chutí a vůní. Ochutnejte tradiční korejské jídlo připravené z jemně nakrájeného masa marinovaného v exotické směsi sójové omáčky, hruškového pyré, česneku, cukru a sezamového oleje. Podávané s lehkou jasmínovou rýží je tento pokrm dokonalou kombinací sladké a slané chuti. Vyzkoušejte recept na bulgogi maso s rýží a přenesete se do korejské kuchyně přímo z pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. hovězí roštěnka)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hroznového cukru
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého pepře
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Maso nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky.
  2. Cibuli nakrájejte na tenké plátky, česnek prolisujte a přidejte k mase.
  3. V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, zázvor a pepř. Tuto směs přidejte k mase a dobře promíchejte. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
  4. Na pánvi rozpalte trochu oleje a opékejte maso s marinádou, dokud není měkké a zlato hnědé.
  5. Smažené maso podávejte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *