13. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejské bulgogi maso s rýží je lahodné pokrm, který vás zaručeně okouzlí svou chutí a vůní. Ochutnejte tradiční korejské jídlo připravené z jemně nakrájeného masa marinovaného v exotické směsi sójové omáčky, hruškového pyré, česneku, cukru a sezamového oleje. Podávané s lehkou jasmínovou rýží je tento pokrm dokonalou kombinací sladké a slané chuti. Vyzkoušejte recept na bulgogi maso s rýží a přenesete se do korejské kuchyně přímo z pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. hovězí roštěnka)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hroznového cukru
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého pepře
- vařená rýže na podávání
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky a dejte do misky.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky, česnek prolisujte a přidejte k mase.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, olej, zázvor a pepř. Tuto směs přidejte k mase a dobře promíchejte. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a opékejte maso s marinádou, dokud není měkké a zlato hnědé.
- Smažené maso podávejte s vařenou rýží.