12. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte zdravou verzi tradičních indických bramborových placků. Tento recept je plný exotických koření a chutí, které vás dostanou do indické kuchyně. Navíc jsou placky pečené, což je zdravější alternativa k smažení. Podívejte se na návod a připravte si tyto lahodné a vydatné placky doma!
Suroviny
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 1 česnekový stroužek
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Cibuli a česnek oloupejte a najemno nasekejte.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidejte nastrouhané brambory a promíchejte s osmaženou cibulí a česnekem.
- Přidejte kmín, kurkumu, koriandr, sůl a pepř a vařte asi 10 minut za občasného míchání.
- Hotovou směs nechte vychladnout.
- Tvarujte z ní placky a nechte ztuhnout v lednici alespoň 30 minut.
- Poté placky opékejte na pánvi s trochou oleje z obou stran dozlatova.
- Podávejte například s jogurtem nebo chutnou omáčkou.