12. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí bourguignon s houbovou omáčkou je jedinečný recept, který spojuje bohatou chuť hovězího masa s lahodnou a krémovou omáčkou plnou hubového aroma. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost přímo doma v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si chutné hovězí bourguignon s houbovou omáčkou kdykoli budete chtít.
Suroviny
- 600 g hovězího masa na guláš
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampiónů
- 400 ml vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 lžičky tymiánu
- 2 lžičky majoránky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte suroviny – nakrájejte maso na menší kousky, cibuli a mrkev na kostičky, česnek nadrobno a žampióny na plátky.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na ní maso z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a česnek a orestujte je spolu s masem, dokud cibule nezjemní.
- Přilijte červené víno a nechte povarit, dokud se alkohol nevypaří.
- Po chvíli zalijte vývarem, přidejte žampióny, tymián, majoránku, sůl a pepř a nechte pomalu vařit pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky smíchané s vodou.
- Podávejte s rýží nebo bramborami a posypte nasekanou petrželkou.