12. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s houbovou omáčkou je jedinečný recept, který spojuje bohatou chuť hovězího masa s lahodnou a krémovou omáčkou plnou hubového aroma. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou gastronomickou zkušenost přímo doma v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si chutné hovězí bourguignon s houbovou omáčkou kdykoli budete chtít.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g žampiónů
  • 400 ml vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžičky tymiánu
  • 2 lžičky majoránky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte suroviny – nakrájejte maso na menší kousky, cibuli a mrkev na kostičky, česnek nadrobno a žampióny na plátky.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na ní maso z každé strany, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli, mrkev a česnek a orestujte je spolu s masem, dokud cibule nezjemní.
  4. Přilijte červené víno a nechte povarit, dokud se alkohol nevypaří.
  5. Po chvíli zalijte vývarem, přidejte žampióny, tymián, majoránku, sůl a pepř a nechte pomalu vařit pod pokličkou asi 2 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou mouky smíchané s vodou.
  7. Podávejte s rýží nebo bramborami a posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *