12. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Ramen s vajíčkem a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Ramen s vajíčkem a houbami je lahodná asijská polévka plná bohatých chutí. Tento recept vám ukáže, jak snadno si můžete připravit domácí ramen se šťavnatým vajíčkem a lahodnými houbami. Vychutnejte si exotickou chuť v pohodlí svého domova.

Suroviny

  • 150g sušených houbiček (např. shiitake nebo houby namiko)
  • 2 vajíčka
  • 400g ramen nudlí
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 česneková stroužek
  • 1 čerstvý zázvor
  • 1 chilli paprička (dle chuti)
  • Sůl a pepř
  • Na ozdobu: nakrájené pažitka a nakládaný zázvor

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar. Přidejte houby a vařte je 5 minut.
  2. V jiném hrnci uvařte vajíčka natvrdo, oloupejte je a nakrájejte na půlky.
  3. Přidejte do hrnce s houbami ramen nudle a vařte podle pokynů na obalu.
  4. Přidejte do hrnce sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nakrájenou chilli papričku.
  5. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
  6. Sceďte nudle a rozdělte je do misek. Přilijte houbkový vývar a ozdobte nakrájenými vajíčky, pažitkou a nakládaným zázvorem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *