12. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ramen s vajíčkem a houbami je lahodná asijská polévka plná bohatých chutí. Tento recept vám ukáže, jak snadno si můžete připravit domácí ramen se šťavnatým vajíčkem a lahodnými houbami. Vychutnejte si exotickou chuť v pohodlí svého domova.
Suroviny
- 150g sušených houbiček (např. shiitake nebo houby namiko)
- 2 vajíčka
- 400g ramen nudlí
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 česneková stroužek
- 1 čerstvý zázvor
- 1 chilli paprička (dle chuti)
- Sůl a pepř
- Na ozdobu: nakrájené pažitka a nakládaný zázvor
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar. Přidejte houby a vařte je 5 minut.
- V jiném hrnci uvařte vajíčka natvrdo, oloupejte je a nakrájejte na půlky.
- Přidejte do hrnce s houbami ramen nudle a vařte podle pokynů na obalu.
- Přidejte do hrnce sójovou omáčku, rybí omáčku, sezamový olej, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a nakrájenou chilli papričku.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem.
- Sceďte nudle a rozdělte je do misek. Přilijte houbkový vývar a ozdobte nakrájenými vajíčky, pažitkou a nakládaným zázvorem.