12. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kokosová rybí kari polevka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou kokosovou ‍rybí kari polévku plnou exotických chutí⁣ a ‍vůní. Tento recept je ideální kombinací kokosového ‍mléka, ​rybího vývaru a kari koření, které dodají jídlu štiplavou chuť a zaručí vám‌ skvělý zážitek ze stolu. ‍Snažíme se najít rovnováhu mezi sladkou, slanou, kyselou a‍ pálivou chutí.⁣ Jste připraveni na kulinářskou exotiku?​ Podívejte se⁢ na ⁣náš recept a staňte se mistrem v‍ přípravě této⁣ lahodné polévky.

Suroviny:

  • 400 g tresky⁢ (nebo jiné bílé ryby)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 cibule
  • 2⁢ stroužky česneku
  • 1 ‌červená paprika
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 ⁣lžička čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce oleje
  • 500 ml⁢ zeleninového‌ vývaru
  • 1⁤ limeta
  • sůl, čerstvě ​mletý pepř

Postup:

  1. Nejprve​ si⁤ připravíme všechny suroviny. Rybu nakrájíme‍ na menší kousky, ⁢cibuli a česnek‌ nasekáme, papriku očistíme⁤ a ⁣nakrájíme na kousky.
  2. V rendlíku si ⁣rozpálíme olej ⁢a osmahneme ⁣na něm cibuli, česnek a zázvor. Přidáme kari koření a kurkumu a ​orestujeme.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a rybu a promícháme. Nalijeme ⁢zeleninový vývar a⁣ necháme vařit asi ​10 minut, dokud ryba není hotová.
  4. Přilijeme kokosové⁣ mléko a necháme probublávat. Dochutíme ⁣solí, pepřem‍ a ⁣šťávou‌ z‍ limety.
  5. Před podáváním můžeme‌ polevu ještě posypat nasekanou ⁢petrželkou ​a podávat s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *