12. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou kokosovou rybí kari polévku plnou exotických chutí a vůní. Tento recept je ideální kombinací kokosového mléka, rybího vývaru a kari koření, které dodají jídlu štiplavou chuť a zaručí vám skvělý zážitek ze stolu. Snažíme se najít rovnováhu mezi sladkou, slanou, kyselou a pálivou chutí. Jste připraveni na kulinářskou exotiku? Podívejte se na náš recept a staňte se mistrem v přípravě této lahodné polévky.
Suroviny:
- 400 g tresky (nebo jiné bílé ryby)
- 400 ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- 1 lžíce oleje
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 limeta
- sůl, čerstvě mletý pepř
Postup:
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Rybu nakrájíme na menší kousky, cibuli a česnek nasekáme, papriku očistíme a nakrájíme na kousky.
- V rendlíku si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a zázvor. Přidáme kari koření a kurkumu a orestujeme.
- Přidáme nakrájenou papriku a rybu a promícháme. Nalijeme zeleninový vývar a necháme vařit asi 10 minut, dokud ryba není hotová.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme probublávat. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z limety.
- Před podáváním můžeme polevu ještě posypat nasekanou petrželkou a podávat s rýží.