12. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledejte recept na tradiční libanonské jídlo – Kibbeh, které spojuje hovězí maso s bulgurem a kořením. Naučte se, jak připravit tyto lahodné koule plné chuti a vyzkoušejte novou exotickou chuťovou zkušenost. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si autentickou gastronomickou lahůdku doma.
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 200g bulguru
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte náplň. Bulgur zalijte horkou vodou a nechte ho nabobtnat.
- V misce smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, skořici, papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Formujte menší koule z masa a do středu každé koule vytlačte důlek, kam vložíte nabobtnaný bulgur.
- Zformujte kibbeh do tvaru koulí a na pánvi s olejem je osmahněte dozlatova z obou stran.
- Podávejte teplé s jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.