12. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutná pasta carbonara s křupavou pancettou je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Naučte se tento jednoduchý recept a překvapte své blízké lahodným domácím jídlem!
Suroviny
- 400g těstovin
- 200g pancetty
- 3 žloutky
- 50g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou pancettu
- V hrnci uvařte těstoviny podle návodu a sceděte je, ale nevyplachujte
- V misce smíchejte žloutky, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř
- Pancettu vmíchejte do těstovin, poté přidejte směs se žloutky a rychle promíchejte
- Počkejte chvilku, aby se omáčka zahustila, přidejte ještě trochu parmazánu a můžete podávat