12. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou recepturu na tradiční českou polévku – kulajdu s hřiby a křupavým toustem. Tato lahodná kombinace hřibů, brambor a smetany zaručeně potěší vaše chuťové buňky. S chutným křupavým toustovým chlebem je tato polévka skvělou volbou pro chladné večery. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si kulinářský zážitek!
Suroviny
- 400g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 litr zeleninového vývaru
- 4 brambory
- 200ml smetany ke šlehání
- 1 žloutek
- sůl, pepř
- kopr na ozdobu
- křupavé toastové chlebíčky
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a restujeme dozlatova.
- Přilijeme vývar a přidáme na kostičky nakrájené brambory.
- Vše povaříme do měkka.
- Do polévky vmícháme smetanu, žloutek a dochutíme solí a pepřem.
- Smetanovou hřibovou polévku ozdobíme nasekaným koprem.
- Podáváme s křupavými toustovými chlebíčky.