11. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Aloo Gobi subji s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Aloo Gobi subji s rýží je tradiční indický vegetariánský pokrm plný chutí a vůní. Kombinace brambor, květáku a koření vytváří lahodnou a lehce pikantní omáčku, která se skvěle hodí k jemnému základu rýže. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte svému jídelníčku exotickou lahůdku plnou exotických chutí.

Suroviny:

  • 2 hrnky nakrájeného karfiolu
  • 1 hrnek nakrájených brambor
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého kardamomu
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 šálek vařené rýže

Postup:

  1. Na panvi zahřejte olej a osmahněte cibuli, dokud není sklovitá.
  2. Přidejte karfiol a brambory a restujte je až dozlatova.
  3. Přidejte rajčata a vše promíchejte.
  4. Přidejte všechny koření a sůl a promíchejte.
  5. Přidejte 1/4 šálku vody, přiklopte poklicí a nechte vařit, dokud není zelenina změklá.
  6. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *