11. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Aloo Gobi subji s rýží je tradiční indický vegetariánský pokrm plný chutí a vůní. Kombinace brambor, květáku a koření vytváří lahodnou a lehce pikantní omáčku, která se skvěle hodí k jemnému základu rýže. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte svému jídelníčku exotickou lahůdku plnou exotických chutí.
Suroviny:
- 2 hrnky nakrájeného karfiolu
- 1 hrnek nakrájených brambor
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mletého kardamomu
- 1 čajová lžička červené papriky
- 1 čajová lžička soli
- 1/4 hrnku oleje
- 1 šálek vařené rýže
Postup:
- Na panvi zahřejte olej a osmahněte cibuli, dokud není sklovitá.
- Přidejte karfiol a brambory a restujte je až dozlatova.
- Přidejte rajčata a vše promíchejte.
- Přidejte všechny koření a sůl a promíchejte.
- Přidejte 1/4 šálku vody, přiklopte poklicí a nechte vařit, dokud není zelenina změklá.
- Servírujte s vařenou rýží.