11. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí rýže s houbami a šalotkou je lahodný a chutný recept, který potěší vaše chuťové buňky. Kombinace telecího masa s jemně nakrájenými houbami a šalotkou vytvoří skvělou chuťovou explozi. Skvělá volba pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si vynikající pokrm plný chuti a nutričních hodnot.
Suroviny
- 400 g telecího masa
- 200 g čerstvých hub
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotka
- 200 g rýže
- sůl, pepř, olej
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Česnek a šalotku nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte maso z obou stran, poté ho vyjměte z pánve. Do pánve přidejte houby, česnek a šalotku a osmahněte.
- Přidejte do pánve rýži a zalijte vodou. Vařte do měkka.
- Na závěr přidejte zpět maso, promíchejte a dochuťte podle chuti. Podávejte teplé.