11. 11. 2024
Autor: Martin Roubec
zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na krémové máslové kuře Tikka Masala! Tento oblíbený recept, který je synonymem pro bohatou a aromatickou chuť, vás provede krok za krokem přípravou autentického jídla plného koření. Perfektní kombinace křehkého kuřecího masa marinovaného v jogurtu a koření, vařeného do zlatova s krémovou rajčatovou omáčkou a máslem, je ideální pro rodinnou večeři nebo slavnostní příležitost. Nechte se inspirovat naším receptem a připravte si doma chutný pokrm, který obohatí váš jídelníček. Přečtěte si více a zjistěte, jak snadno můžete připravit toto oblíbené jídlo!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kostky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička červené papriky
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce máslového ghí
- 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky garam masaly
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 g konzervovaných rajčat, rozmačkaných
- sůl podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Kuřecí kousky promíchejte v míse s citronovou šťávou, červenou paprikou, a trochou soli. Nechejte marinovat alespoň 30 minut.
- V hluboké pánvi rozehřejte máslové ghí a přidejte cibuli. Smažte dozlatova.
- Přidejte česnek a zázvor, smažte další 2 minuty.
- Přidat garam masala, kurkuma, koriandr a kmín, smažte 30 sekund, dokud nezačnou vonět.
- Přimíchejte rajčatový protlak a rozmačkaná rajčata. Přiveďte k varu, pak vložte marinované kuře. Vařte na středním ohni 20 minut, dokud kuře není měkké a omáčka se nezredukuje.
- Směs sladce ochuťte solí a přidejte smetanu. Promíchejte a vařte další 5 minut, dokud omáčka znovu nezačne vařit.
- Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.
Krémové máslové kuře Tikka Masala je ohromující jídlo, které perfektně pasuje k rýži nebo naan chlebu.