11. 11. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Tabbouleh z bulguru a petrželky
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chutě Středního východu s naším osvěžujícím receptem na Tabbouleh z bulguru a petrželky. Tento tradiční salát je ideální jako lehká příloha nebo zdravý oběd. Recept je plný svěží petrželky, bulguru, rajčat a cibule, ochucený citronem a olivovým olejem, což z něj dělá skvělý zdroj vlákniny a vitamínů. Vyzkoušejte naši snadno sledovatelnou krok za krokem přípravu a dopřejte si chuťový zážitek přímo z teplých krajů.

Suroviny

  • 1 šálek bulguru
  • 4 šálky nasekané čerstvé petrželky, omyté a osušené
  • 1/2 šálku nasekané máty
  • 4 jarní cibulky, jemně nasekané
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 2 velkých citronů
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 2 středně velká rajčata, nakrájená na kostičky

Postup

  1. Bulgur zalijte vroucí vodou, zakryjte a nechte asi 15-20 minut nabobtnat, nebo dokud nezměkne. Poté vodu slijte a nechte bulgur vychladnout.
  2. Mezitím v míse smíchejte nasekanou petrželku, mátu a jarní cibulky.
  3. Přidejte připravený bulgur do misky se zeleninou.
  4. Přidáte rajčata, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a černý pepř. Důkladně vše promíchejte.
  5. Než podáte, nechte tabbouleh v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout, aby se chutě prolnuly.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *