11. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo Toskánska s naším autentickým receptem na toskánskou polévku s fazolemi! Tato sycená a aromatická polévka je plná kvalitních surovin, jako jsou čerstvé fazole, voňavé bylinky a lahodná zelenina. Ideální volba pro chladné dny, která zahřeje tělo i duši. Přečtěte si náš snadný recept a připravte si kousek Itálie doma!
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 mrkve, nakrájené
- 2 stonky celeru, nakrájené
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 litr zeleninového vývaru
- 400 g konzervovaných bílých fazolí, propláchnutých a odkapaných
- 100 g čerstvých baby špenátu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Parmazán, nastrouhaný, pro podávání
Postup
- Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte cibuli a smažte 5 minut, dokud nezměkne.
- Přidejte česnek, mrkev a celer a smažte další 5 minut.
- Přidejte konzervovaná rajčata a zeleninový vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pod pokličkou 15 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte fazole a vařte další 10 minut.
- Na závěr přidejte baby špenát a nechte jej jen zavadnout. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Polévku podávejte na talířích nebo v misách, posypanou nastrouhaným parmazánem.