11. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Toskánská polévka s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo Toskánska s naším autentickým receptem na toskánskou polévku s fazolemi! Tato sycená a aromatická polévka je plná kvalitních surovin, jako jsou čerstvé fazole, voňavé bylinky a lahodná zelenina. Ideální volba pro chladné dny, která zahřeje tělo i duši. Přečtěte si náš snadný recept a připravte si kousek Itálie doma!

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 mrkve, nakrájené
  • 2 stonky celeru, nakrájené
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 400 g konzervovaných bílých fazolí, propláchnutých a odkapaných
  • 100 g čerstvých baby špenátu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Parmazán, nastrouhaný, pro podávání

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte cibuli a smažte 5 minut, dokud nezměkne.
  2. Přidejte česnek, mrkev a celer a smažte další 5 minut.
  3. Přidejte konzervovaná rajčata a zeleninový vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pod pokličkou 15 minut, nebo dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte fazole a vařte další 10 minut.
  5. Na závěr přidejte baby špenát a nechte jej jen zavadnout. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Polévku podávejte na talířích nebo v misách, posypanou nastrouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *