11. 11. 2024
Autor: Ivana Černá
Krůtí roládky s bylinkovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo domácího vaření s naším receptem na krůtí roládky s bylinkovou nádivkou. Tento jednoduchý a zdravý recept je ideální jak pro sváteční stolování, tak pro běžný oběd či večeři. Krůtí maso je nízkotučné a v kombinaci s aromatickou bylinkovou nádivkou z čerstvých bylinek, česneku a starého chleba se stane neodolatelným pokrmem. Vyzkoušejte krok za krokem přípravu této lahodné speciality, která zaujme každého milovníka masitých jídel. Podávejte s vaší oblíbenou přílohou pro kompletní gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 4 krůtí prsa bez kosti
  • 200 g smíšených bylinek (např. petržel, tymián, rozmarýn)
  • 100 g strouhanky
  • 50 g Parmezánu, nastrouhaného
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 50 ml olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Nit na šití nebo špejle

Postup

  1. Nejprve si připravte nádivku. V míse smíchejte nastrouhaný Parmezán, strouhanku, nadrobno nasekané bylinky a česnek. Přidejte olivový olej a promíchejte do hladka. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete podle chuti.
  2. Krůtí prsa omyjte a osušte. Pokud jsou příliš tlustá, rozklepněte je mezi dvěma kusy potravinové fólie na tloušťku přibližně 1 cm. Opepřete a posolte.
  3. Rozložte krůtí prsa na pracovní plochu a na každé z nich rovnoměrně rozdělte nádivku. Pečlivě zrolujte a uzavřete pomocí nitě nebo špejlí.
  4. Předehřejte troubu na 180°C. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a roládky z každé strany krátce opečte dozlatova.
  5. Opečené roládky přemístěte do zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě přibližně 20 až 25 minut, nebo dokud nejsou krůtí prsa plně uvařená a šťavnatá.
  6. Po upečení nechte roládky krátce odpočinout, poté odstraňte nitě nebo špejle, krájejte a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *