11. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Rajčatový paneer s jarní cibulkou
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatový paneer s jarní cibulkou je lahodné indické jídlo, které spojuje svěžest rajčat s jemností paneeru a pikantní chutí jarní cibulky. Tento recept je snadno připravitelný a skvěle poslouží jako hlavní chod pro vegetariány i všechny milovníky exotické kuchyně. Nezapomeňte přidat do svého jídelníčku tento chutný pokrm plný zdravých ingrediencí!

Suroviny:

  • 200g paneeru
  • 6 rajčat
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Paneer nakrájejte na kostičky a dejte stranou.
  2. Rajčata nakrájejte na malé kousky a jemně nasekejte jarní cibulku.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte koriandr, kurkumu, kmín a zázvor. Promíchejte a nechte chvíli restovat.
  4. Přidejte na pánvi rajčata a nechte je dusit asi 10 minut, dokud nezměknou.
  5. Přidejte paneer a jarní cibulku. Vařte asi 5 minut, dokud paneer není prohřátý.
  6. Přidejte sůl a pepř podle chuti a zamíchejte.
  7. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *