11. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajine s jehněčím a sušenými meruňkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné tradiční marocké jídlo – Tajine s jehněčím a sušenými meruňkami. Tento recept kombinuje lahodné kusy jehněčího masa s osvěžující sladkostí sušených meruněk, výsledkem je pokrm plný chutí a vůní Orientu. Sledujte jednoduchý postup a připravte si exotickou lahůdku přímo z pohodlí domova.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 100 g sušených meruněk
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 1 plechovka cizrny, odklopená a opláchnutá
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na ozdobení

Postup

  1. Na sporáku rozehřejte olivový olej v tajini nebo velkém rendlíku.
  2. Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte jehněčí maso a restujte, dokud není maso zevnitř propečené.
  4. Přidejte všechny koření a promíchejte, dokud se maso neprovoní.
  5. Přidejte sušené meruňky a zalijte kuřecím vývarem.
  6. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte poklicí a dus ite asi 1,5 hodiny, nebo dokud není maso měkké.
  7. Přidejte cizrnu a nechte probublávat dalších 5 minut.
  8. Ochutnejte a podle chuti dosolte a opepřete.
  9. Servírujte tajine posypané nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *