11. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné tradiční marocké jídlo – Tajine s jehněčím a sušenými meruňkami. Tento recept kombinuje lahodné kusy jehněčího masa s osvěžující sladkostí sušených meruněk, výsledkem je pokrm plný chutí a vůní Orientu. Sledujte jednoduchý postup a připravte si exotickou lahůdku přímo z pohodlí domova.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kardamomu
- 100 g sušených meruněk
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 plechovka cizrny, odklopená a opláchnutá
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petržel na ozdobení
Postup
- Na sporáku rozehřejte olivový olej v tajini nebo velkém rendlíku.
- Přidejte cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou.
- Přidejte jehněčí maso a restujte, dokud není maso zevnitř propečené.
- Přidejte všechny koření a promíchejte, dokud se maso neprovoní.
- Přidejte sušené meruňky a zalijte kuřecím vývarem.
- Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte poklicí a dus ite asi 1,5 hodiny, nebo dokud není maso měkké.
- Přidejte cizrnu a nechte probublávat dalších 5 minut.
- Ochutnejte a podle chuti dosolte a opepřete.
- Servírujte tajine posypané nasekanou petrželí.