9. 11. 2024
Autor: Gabriela Smolková
zdroj: Recepty 24/7
Objevte lahodný recept na marocký kuřecí tajine s citronem, který osvěží vaše chuťové buňky svou jedinečnou kombinací aromatických koření a svěžího citronu. Tajine, tradiční marocký pokrm, připravovaný ve speciální keramické nádobě, nabízí neopakovatelné spojení chutí, které perfektně doplňuje šťavnaté kuřecí maso. Tento recept je ideální volbou pro všechny, kdo hledají zdravou a výživnou večeři. Krok za krokem vám ukážeme, jak kuřecí tajine jednoduše připravit a jaké ingredience budete potřebovat. Užijte si autentickou chuť Maroka přímo u vás doma!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 konzervovaný citron, nakrájený na kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého skořicového prutu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 400 ml kuřecího vývaru
- 1 šálek zelených oliv bez pecek
- 1 svazek čerstvého koriandru, hrubě nasekaného
Postup
- Vyžehlete kuřecí stehna a osolte je. V tajine nebo v hluboké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a kuřecí stehna na něm opečte z obou stran dozlatova, asi 2 minuty na každé straně.
- Přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kurkumu, zázvor, mletý koriandr, černý pepř a skořici. Restujte, dokud cibule nezměkne a všechny koření nezačnou vonět, asi 5 minut.
- Přidejte nakrájený konzervovaný citron, olivy a kuřecí vývar a promíchejte. Přiveďte k varu, zakryjte a vařte na mírném ohni 30-40 minut nebo dokud kuře není měkké a šťáva se nesníží.
- Před podáváním posypte nasekaným čerstvým koriandrem.