8. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlíky s vepřovým a zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné domácí knedlíky plněné ⁢vepřovým a zelím. Tento tradiční český recept vám přinese ‌chuť domova a⁤ zaručeně‍ vás zasytí. Naučte se ⁤připravit tuto lahodnou a sýtou pokrm krok ⁢za krokem a ‌potěšte své blízké neodolatelnou⁢ pochoutkou. ⁤

Suroviny

  • 500g hladké⁣ mouky
  • 250ml vody
  • 500g vepřového masa
  • 500g zelí
  • sůl, pepř, muškátový ‌oříšek

Postup

  1. Ve ‌velkém hrnci přiveďte k varu vodu s ⁢trochou soli.
  2. V misce smíchejte⁣ mouku s vodou a vytvořte těsto.⁣ Nechte odpočívat 20 minut.
  3. V hrnci‍ osmahněte na kostky nakrájené⁤ vepřové maso spolu ⁢se⁢ sekaným ⁢zelím. Přidejte ⁢sůl, pepř a⁤ muškátový oříšek ⁢podle‍ chuti.
  4. Z těsta formujte ‍knedlíky a ⁣vložte ‍je do vroucí‌ vody. Vařte přibližně 20 minut.
  5. Knedlíky vyjměte, ‍nechte okapat a podávejte s vepřovým‍ masem ⁢a zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *