5. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
Korejské pikantní kuřecí křidélka
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na korejské pikantní kuřecí křidélka? Připravte si chuťově⁢ bohatá křidélka s dokonalou křupavou ⁢krustou a šťavnatým masem. Naše křidélka jsou marinována v​ autentické korejské⁤ pikantní omáčce s gochujangem, ⁣medem ​a česnekem, což jim dodává nezapomenutelnou chuť. Krok za ⁢krokem vás provedeme⁢ přípravou této exotické pochoutky, která okouzlí každého milovníka pikantních jídel. Ideální na⁤ party, jako snack ‍nebo hlavní jídlo. Připravte si korejská pikantní kuřecí křidélka a přesvědčte se, že pikantní​ a křupavé dobroty mohou být jednoduché na‌ přípravu i neskutečně lahodné!

Suroviny

  • 1 kg‍ kuřecích křidélek
  • 2‍ lžíce rýžového vinného octa
  • 4 lžíce gochujang pasty (korejská chilli‌ pasta)
  • 2 lžíce sójové⁢ omáčky
  • 1 lžíce ​sezamového oleje
  • 2 česnekové‌ stroužky, rozdrcené
  • 1 ⁢malý kousek čerstvého ‌zázvoru, nastrouhaný
  • 2 lžíce ⁢medu
  • 2 jarní‌ cibulky, nakrájené na tenké ⁢kroužky
  • Sezamová semínka​ na posypání
  • Sůl a čerstvě ⁢mletý​ černý pepř

Postup

  1. Smíchejte‍ gochujang pastu, ⁣sójovou omáčku, sezamový olej, česnek,​ zázvor‍ a med ve⁢ velké⁤ misce, ⁢dokud nebude směs hladká.
  2. Osolte a‌ opepřete ​kuřecí křidélka, pak je přidejte do mísy se⁢ směsí ⁣a důkladně ⁢promíchejte, aby byla křidélka ze ‍všech stran pokrytá marinádou. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ‍ideálně přes noc v chladničce.
  3. Předehřejte troubu na 190°C a vymažte plech pečicím papírem.
  4. Rozešlete marinovaná křidélka na pekáč a pečte ​v troubě 25-30 minut nebo⁢ dokud nejsou dobře upečená⁣ a mají krásnou zlatavou barvu.
  5. Během pečení ⁣jednou obrátte křidélka, aby se rovnoměrně zapekla ze všech stran.
  6. Opečená ⁢křidélka vyjměte z trouby,​ posypte⁢ jarní ​cibulkou a sezamovými semínky.
  7. Podávejte teplá jako ⁤pikantní⁤ appetizer nebo ⁢jako⁤ součást hlavního‌ jídla.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *