5. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Smočený jogurtový kuřecí špíz je skvělá volba pro letní grilování. Kombinace kuřecího masa namočeného v jogurtu a aromatických koření dodává tomuto pokrmu nezapomenutelnou chuť a šťavnatost. Připravte si tento chutný recept a užijte si lahodný zážitek z grilování s rodinou nebo přáteli.
Suroviny
- 500g kuřecího masa (kuřecí prsa nebo stehna)
- 2 šálky řeckého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Ve velké míse smícháme jogurt, olivový olej, med, česnek, mletou papriku, sůl a pepř.
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do marinády. Dobře promícháme, aby se maso dostalo do všech kousků.
- Necháme maso marinovat alespoň 1 hodinu v lednici, ideálně však přes noc, aby dobře nasáklo chutě z marinády.
- Po marinování maso navlékneme na špejle a můžeme začít grilovat. Pokud nemáte gril, můžete špízy upéct v troubě na vysoké teplotě.
- Po upečení podáváme například s čerstvou zeleninovou salátem nebo s bramborovými hranolky. Dobrou chuť!