5. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou brazilskou chuť s naším receptem na lahodný brazilský kukuřičný chléb. Tento jednoduchý a chutný pokrm, který se v Brazílii nazývá „pão de milho“, je skvělým doplňkem k jídlu nebo jen jako svačina. Vyzkoušejte ho dnes a ochutnejte exotickou chuť Jižní Ameriky.
Suroviny
- 2 hrnky kukuřičné mouky
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek strouhaného sýra
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
Postup
- Smíchejte kukuřičnou mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva ve velké míse.
- V malé míse smíchejte mléko, olej, vejce a strouhaný sýr.
- Pomalu přidejte tekuté směsi k suchým ingrediencím a míchejte, dokud není vše dobře spojeno.
- Nalijte těsto do vymazané formy na chléb a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu asi 30 minut nebo dokud není chléb zlatě hnědý.
- Nechejte chléb vychladnout před krájením a podávejte teplý.