4. 11. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný jehněčí pilaf s exotickými kořeněnými dochucovadly. Tento recept přinese do vaší kuchyně vůni a chuť Orientu. Dodejte svým jídlům zcela nový rozměr s tímto lahodným pokrmem plným výrazných chutí.
Suroviny
- 400 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 200 g dlouhozrnné rýže
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté papriky
- Soľ a pepř podle chuti
- 600 ml vývaru
Postup
- Naolejovaný hrnec rozehřejeme a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
- Přidáme na kousky nakrájené jehněčí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme koření – kurkumu, kmín, skořici, papriku, sůl a pepř a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme vývar a přivedeme k varu, poté přidáme promytou rýži a necháme vařit pod pokličkou do měkka.
- Pokud je pilaf příliš suchý, přidáme trochu vody a necháme provařit.
- Po uvaření podáváme hned, můžeme posypat nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!