4. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na křupavé květákové nuggety, které jsou skvělou alternativou k tradičním kuřecím nuggetům. Tato chutná a zdravá varianta je ideální pro vegetariány či ty, kteří chtějí diversifikovat svůj jídelníček. Podívejte se na náš snadný recept a připravte si doma lahodné květákové nuggety plné chuti a křupavosti.
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 1 vejce
- ½ hrnku strouhanky
- ½ hrnku strouhaného sýra
- 1 lžička česneku v prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- sůl a pepř podle chuti
- olej na pečení
Postup
- Nejprve předehřejte troubu na 200°C a plech vyložte pečicím papírem.
- Květák kousejte na menší růžičky a uvařte je vařící osolené vodě do měkka. Poté sceděte.
- V míse rozmíchejte vejce a přidejte strouhanku, strouhaný sýr, česnek a cibuli v prášku. Ochutnejte solí a pepřem.
- Květákové růžičky namočte do směsi a pořádně je obalte. Pokládejte je na plech a zakápněte olejem.
- Pečte v troubě asi 20 minut, dokud nuggety nejsou zlatavé a křupavé. Občas je otočte, aby se upekly rovnoměrně z obou stran.
- Hotové nuggety podávejte teplé se zeleninovým salátem nebo omáčkou podle chuti.